تبلیغات
زیست شناسی - لویی پاستور

لویی پاستور

پنجشنبه 25 اسفند 1390 12:03 ب.ظ

نویسنده : احسان خادمی

مختصری از زندگی لویی پاستور

 

لویی پاستور زیست شناس و طبیب فرانسوی درسال 1822 در شهر یول فرانسه دیده به جهان گشود .

او از خانواده مشهور و سرشناس نبود وبا مشقات فراوانی دوران تحصیلات خود را به پایان رسانید و وارد دانشگاه شد.لویی در26سالگی استاد دانشگاه استراسبورگ شد و در همین سال از رییس دانشگاه ، تقاضای خواستگاری دخترش را نمود .

وی با درجه ی دکترا در علوم زیست شناسی به تحصیلات خود خاتمه داد و خود را زندانی آزمایشگاه کوچکی کرد . مطالعه ی خود را روی اسید تارتاریک متمرکز نمود و به شناخت و تفاوت بین بلورهای املاح یک تارتارات و بلورهای یک تارتارات سود و آمونیاک دست یافت که موفقیت بزرگی برای وی محسوب گردید .

او در سال 1857 به ریاست دانشگاه علوم شهر لیل برگزیده شد . بعد از تحقیقات زیاد که کلید فهم مسئله ی تخمیر را به دست آورد ، پی به آن برد که مخمّر نیاز به اکسیژن دارد و اگر اکسیزن را از او بگیرند مجبور می شود از اکسیژن درون مایع زیستی خود استفاده نماید که نتیجه اش تولید الکل و ایجاد گاز کربنیک می شود .

بعد ها تحقیقات خود را روی سرکه انجام داد و اضهار داشت که شراب در معرض هوا ترش شده و قارچی به نام (( میکرودرم )) روی آن می نشیند . اما ملاحضه نمود برخی از قارچ ها مانند (( ویبریون بوتیریک )) در معرض هوا می میرند . پس نتیجه گرفت مخمّر در معرض هوا زندگی می کند .

او پس از تحقیقات فراوان در آزمایشگاه کوچک خود ناگهان پرده از دنیای پوشیده ای برداشت که تا ان موقع کسی از آن اطلاع نداشت .

پاستور در سوم اوت 1857 موفق به کشف قارچ های میکروسکپی گردید و نتیجه ی تحقیقات خود را تحت عنوان درباره ی تخمیر شیری به جامعه ی علمی تقدیم داشت .

او فعالیت موجودات ذره بینی در تخمیر شیره ی چغندر را کپک نامید و علل فساد و تجزیه ی مواد را در زیر میکروسکوپ کوچک خود دید . با این کشف ، وی ثابت نمود که تجزیه ی مواد یک عمل شیمیایی نیست و با از بین رفتن یک ماده ماده ی دیگری به جهان می آید و نظریه ی لاوازیه را اثبات علمی کرد او با عمل ( پاستوریزاسیون ) را نیز مطرح ساخت که به وسیله ی آن می توان از تجزیه و تخمیر مواد جلوگیری نمود و از همین مسئله در تهیه ی نان و پنیر و شیر استفاده گردید .

او ثابت نمود که اگر این موجودات زنده ، وارد لوله ی آزمایشگاهی که محتوی مواد غذایی هستندد نشوند آن ها فاسد و خراب نمی شوند . امروزه بالن های محتوی آبگوشت را ( که به وسیله ی پاستور تهیه شده است و هنوز بعد از یک قرن فاسد نشده اند ) می توان در انستیتو پاستور فرانسه ملاحضه نمود .

این دانشمند بزرگ که گرایش های مذهبی قوی ای داشت با تکیه بر ایمان و اتکا به خداوند کلیه تلاش های علمی خود را آغاز و به انجام می رساند .

او نتیجه آزمایشات خود را در سال 1861 به فرهنگستان علوم فرانسه تقدیم کرد .

وی با زحمت فراوان علت بیماری های عفونی را دریافت و در اواخر عمرش به سال 1876 به کشف واکثن (( سیاه زخم )) و (( هاری )) نیز نائل آمد .

نجات پیله های کرم ابریشم از بیماری نیز از خدمات بزرگ وی برای پیله وران آن زمان و بعد از آن ها محثوب می گردد به پاس خدمات گسترده و عالم گیر این دانشمند گران قدر در سال 1888 با کمک مالی تمام کشورهای جهان انستیتو پاستور افتتاح گردید که در سال 1892 در حضور شخصیت های سیاسی و علمی و رئیس ججمهدور فرانسه از وی قدر دانی به عمل آمد .

لویی پاستور پدر پزشکی نوین در 28 سپتامبر 1895 در حالی که 73 سال از عمر پر ثمرش میگذشت ، چشم از جهان فروبست و به ابدیت پیوست .

 

 




دیدگاه ها : نظرات
آخرین ویرایش: - -